Az következőkben egy kérdőívet fog látni. Ennek kitöltése feltétlenül szükséges a regisztrációhoz, hiszen e kérdőív alapján tudunk a betegéhez megfelelő ápolót keresni.

Amennyiben még nem döntötte el, hogy az ápolás milyen formáját választja, vagy előzetes információra van szüksége, kérjük, keressen minket a „Kapcsolat” menüpont alatt található telefonszámokon vagy email címen.

Mielőtt gondozó hívna hozzátartozójához, kérjük, olvassa el azokat a feltételeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy a későbbi gondozóval, ápolóval a legjobb viszony alakuljon ki

A 24 órás ápolók családjuktól távol, egy idegen család betegének ápolására teszik fel az idejüket. Ahhoz, hogy ezt a munkát A 24 órás Gondozók saját családjuktól távol, egy számukra idegen család hozzátartozójának ápolására-segítésére érkeznek Önökhöz nagy elhivatottsággal. Ahhoz, hogy ezt a munkát megfelelő lelkiséggel tudják végezni, szükségük van arra, hogy érezzék a megbecsülést, és ne csak „egy gyógyászati segédeszközként”, hanem érző, sok esetben igen érzékeny, empatikus emberekként nézzenek rájuk. Mind a család, mind a gondozó oldaláról fontos a befogadás, egymás elismerése.

Mi minden esetben igyekszünk biztosítani a folyamatos ellátást, de – tekintettel arra, hogy az ápolóink a határainkon túlról jönnek – az ápoló hirtelen megbetegedése, vagy családi okból történő azonnali távozása esetén (haláleset), az új ápoló biztosításához 3-5 nap türelmi időre szükségünk van. Ilyenkor Budapest területén megpróbálunk bejárós ápolót találni, de ezekben a ritka esetekben számítunk a család támogató jelenlétére.

KÜLÖN SZOBA

  • Az ápoló alkalmazásához feltétlenül szükséges egy külön szoba – még ha nagyon kicsi is, hogy azokban az időszakokban, amikor nincs szükség a munkájára, tudjon pihenni, kikapcsolódni.

TV, INTERNET

  • Ma már alapvető szükséglet a TV és az internet. Tapasztalatunk szerint a TV szerencsés, ha a beteg szobájában, vagy közös helyiségben van, nagyon sokszor jó beszélgetési témát is ad egy-egy műsor megnézése, de ha esetleg az ápoló maga nézne meg egy filmet, a beteg nem marad egyedül. Internet – az ápolók legtöbb esetben messengeren tartják a kapcsolatot családtagjaikkal, ehhez mindenképp szükségük van WIFI csatlakozásra, hiszen legtöbben külföldi telefonszámmal rendelkeznek, és csak így tudnak kommunikálni.

SZABAD IDŐ

  • 24 órás ápolás esetében a gondozó megtartásának alapvető feltétele, hogy ne fulladjon ki, fel tudjon töltődni. Ehhez mindenképp szüksége van szabad időre, amit lehetőség szerint a lakáson kívül tud eltölteni. Ez minden esetben egyéni megállapodás kérdése, de általában heti 2-3 alkalommal szükségük van arra, hogy bizonyos időt a betegüktől távol, saját maguk szándéka szerint töltsenek. Csak ajánlás, de érdemes megkérdezni, hogy vallásos-e az ápoló, katolikusok esetében nagyon örülnek, ha a vasárnapi misére járást biztosítani tudják nekik.

HÁZIMUNKA

  •  A bejárós gondozók, ápolók esetében minden esetben egyéni megállapodás kérdése a házimunka bármely formájának végzése. Ők legtöbben csak ápolók, legfeljebb minimális háztartási munkát végeznek. A 24 órás gondozók esetében minden esetben a munkavállalás része a beteg körüli háztartás vezetése. Vagyis az ápoló kitakarít, mos, főz, – ha a beteget egyedül lehet hagyni – bevásárol, de ezeket a munkákat kizárólag a betegre vonatkozóan lehet elvárni. Amennyiben a beteg más családtagokkal (gyerekkel, unokákkal) lakik együtt, úgy ezekre a munkákra a többi családtagra vonatkozóan már csak egyéni megállapodás alapján, esetleg külön fizetés ellenében lehet megkérni. Sajnos az a tapasztalatom, hogy sokan úgy vélik, hogy a 24 órás szolgálat folyamatos munkát jelent, így ha az ápoló éppen nem ápol, akkor számos egyéb feladattal halmozzák el. Ez a magatartás a viszony megromlásához, és az ápoló felmondásához vezet.

ÉTKEZÉS

  • Az ápoló a fizetés mellett teljes ellátást kap. Az ápoló együtt él a betegével, így amennyiben a betegre főz, reggelit, ebédet, vacsorát ad, természetes, hogy a főztjét saját maga is eszi. Amennyiben a betegnek az ebédet hozatják, abban az esetben hozassanak az ápolónak is, és ha lehet – természetesen ésszerű anyagi kereteken belül – választhassa is meg, hogy mit kér, ne a beteg diétás étrendjét hozassák neki. Általában jobban jönnek ki, ha ő főz, és még ha más is, mit az eddig megszokott étel, a házi koszt általában olcsóbb és finomabb. A megfelelő étkezés igen fontos, hiszen az ápolás komoly fizikai és lelki erőfeszítés, csak akkor lehet bírni, ha rendes ellátásban részesül.

FIZETÉS

  • A gondozási díj mindenkor függ az ellátandó feladat nehézségétől, a napi díj, illetve az óradíj pontos összegét az általunk kiajánlott gondozó és családdal történő egyeztetést követően rögzítjük a Gondozási Szerződésben. A 24 órás gondozók esetében a megbeszélt fizetésen felül az útiköltséget is a megbízó fedezi. Ez akár Kárpátalja, akár Erdély vonatkozásában körülbelül 2×20.000 Ft

FELMONDÁS

  • Gondozóink akik egy-egy beteg ápolását vállalják, mindig az Igénylésben leírt állapot szerinti gondozást vállalják, így amennyiben a beteg állapota nagy mértékben megváltozik (például: hospice jellegű ápolás, szakápolás válik szükségessé vagy a demencia közepesen-súlyos mértékűvé válik)  és a gondozóink már nem tudják teljesíteni a szükséges ápolást, vagy az igényléshez képest sokkal súlyosabb az állapot és  mi, mint szolgáltatók  nem tudunk megfelelő ápolót biztosítani, a gondozási szerződést cégünknek, 8 napos felmondási határidővel  jogában áll írásban felmondani.
  • Ugyancsak felmondható írásban a Gondozási Szerződés  (8 napos felmondási idővel) amennyiben az abban rögzítetteteket  a felek  nem tartották be.

Köszönöm, hogy elolvasták ezeket az információkat. Bízom benne, hogy mindezek ismeretében a következőkben kiválasztott ápolóval a lehető legjobb kapcsolatot tudnak kialakítani.

TOVÁBB AZ IGÉNYLÉSHEZ